Toedeledokie

Waarom een abonnement?

Het programma Koekeloere werd gemaakt door de publieke omroep NTR en betaald uit de kijk-en luistergelden die omroepen jaarlijks ontvangen voor het maken van programma’s. Daarmee kon het programma ‘gratis’ worden aangeboden aan scholen. Toen in 2012 door de NPO besloten werd dat er geen kijk-en luistergeld meer besteed zou worden aan het maken van specifieke programma’s voor scholen werd er ook gestopt met de productie van Koekeloere. Daar was vanaf dat moment geen geld meer voor beschikbaar.

Waarom betalen voor Toedeledokie?

Toedeledokie is een particulier initiatief, opgestart door een aantal makers van het vroegere Koekeloere, zoals o.a. de regisseur en de poppenspelers. Wij betreuren dat het programma in 2012 werd wegbezuinigd, omdat wij van mening waren dat een dergelijk programma grote waarde kan hebben in de kleuterklassen. Bovendien hadden wij zelf erg veel plezier in het maken van het programma. Daarom hebben wij het oude team aangevuld met nieuwe mensen om samen vol enthousiasme de nieuwe afleveringen van Toedeledokie te maken .

Het liefst zouden we onze filmpjes gratis aanbieden, maar dat is onmogelijk, omdat we op geen enkele manier gesubsidieerd worden. Wij zijn immers geen omroep. Er is daarom gekozen om Toedeledokie op een andere manier te financieren, namelijk door middel van abonnementen. Je zou Toedeledokie dan ook meer moeten zien als een aanvulling op lesmethoden. En die zijn ook niet gratis verkrijgbaar.

Waarom een abonnement voor scholen?

Om te zorgen dat er zo veel mogelijk kinderen kunnen genieten van Toedeledokie hebben wij ervoor gekozen om de abonnementen aan scholen aan te bieden, in plaats van aan ouders. Bovendien kan Toedeledokie zo een belangrijke rol vervullen in het klaslokaal. Dat heeft alles te maken met de educatieve waarde van het programma, dat opgehangen is aan de kerndoelen van het SLO.

Meer informatie nodig?

We helpen je graag met alle vragen die je mogelijk hebt over Toedeledokie of de abonnementen. Voor vragen kun je daarom altijd contact met ons opnemen via info@toedeledokie.tv of een berichtje via Facebook, of Instagram.