Toedeledokie

Veelgestelde Vragen

Zit jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op!

Abonnement

 • Waarom moet ik betalen voor een abonnement?

Toedeledokie wordt volledig gefinancierd uit de abonnementsgelden. Meer daarover lees je hier.

 • Wat krijg ik als ik een abonnement afsluit?

Een abonnement geeft je onbeperkt toegang tot de Toedeledokie portal. Dat betekent dat je alle afleveringen onbeperkt kunt bekijken. Ook kun je via de portal werkbladen downloaden en digitale spelletjes in de klas spelen.

 • Kan ik mijn abonnement delen met andere scholen?

Het is niet de bedoeling dat abonnementen worden gedeeld met andere scholen. Je account is dan ook uitsluitend te gebruiken op het IP-adres van jouw school. Wel kun je voor jouw hele school één abonnement afsluiten. Zo hoeft er slechts één abonnement gekocht te worden voor alle kleuterklassen.

 • Kan ik een aflevering ‘proefkijken’ voor ik een abonnement afsluit?

Ja, je kunt een proefaflevering bekijken; ga naar de HomePage en klik op ‘BEKIJK EEN COMPLETE AFLEVERING’.

 

Ik heb net een abonnement afgesloten

 • Wat kan ik verwachten (nu ik een abonnement heb)?

Welkom bij Toedeledokie en gefeliciteerd met je abonnement! In het overzicht kun je zien welke afleveringen er gepland zijn en op welke datum ze online verschijnen. Ook het begeleidende materiaal zal vanaf die datum online verschijnen. Alle afleveringen zijn gedurende je abonnement onbeperkt beschikbaar. Op 20 januari 2020 zijnwe van start gegaan met de eerste aflevering. Elke schoolweek komt er een nieuwe aflevering met begeleidend materiaal bij. In totaal 35 afleveringen per jaar. Met je persoonlijke account kun je inloggen en de afleveringen bekijken.

 • Hoe lang is mijn abonnement geldig?

Abonnementen zijn een jaar geldig. Je zojuist afgesloten abonnement is dus geldig tot 20 januari 2021.

 • Kan ik mijn abonnement delen met andere scholen?

Het is niet de bedoeling dat abonnementen worden gedeeld met andere scholen. Je account is dan ook uitsluitend te gebruiken op het IP-adres van jouw school. Wel kun je voor jouw hele school één abonnement afsluiten. Zo hoeft er slechts één abonnement gekocht te worden voor alle kleuterklassen.

 • Met welk e-mailadres moet ik inloggen om een aflevering te bekijken?

Het e-mailadres dat is ingevuld tijdens het bestellen is het e-mailadres waarmee je inlogt op de portal. Na de eerste keer inloggen kun je dit e-mailadres wijzigen. Ga hiervoor naar Mijn account > Accountgegevens en wijzig ‘E-mailadres’.

 

Ik heb net een Harrie besteld

 • Ik kan niet wachten tot Harrie er is. Hoe lang nog?

Dat begrijpen we heel goed! Harrie wordt na betaling binnen 14 dagen opgestuurd naar het bij ons bekende adres. Houd vanaf dan de pakjesbezorger in de gaten!

 

Afleveringen

 • Kan ik de afleveringen onbeperkt bekijken?

De afleveringen zijn on-demand beschikbaar. Dat betekent dat je ze op ieder moment kunt kijken, zo vaak je wilt.

 • Hoeveel afleveringen zijn er?

Iedere schoolweek komt er een nieuwe aflevering uit. Dat zijn dus 35 afleveringen in een jaar!

 

De portal

 • Hoe kan ik Toedeledokie kijken in de klas?

Toedeledokie is beschikbaar via de online portal. Er is dus geen aparte app voor nodig. Meer informatie over de portal vind je hier.

 • Kan ik Toedeledokie ook kijken via het digibord?

Zeker dat kan! Omdat er geen aparte app nodig is voor de Toedeledokie portal kijk je het programma online, net zo gemakkelijk als YouTube. Hier lees je er alles over.

 

De inhoud van het programma

 • Sluit Toedeledokie ook aan bij mijn lesmethode?

Omdat Toedeledokie onafhankelijk is van een specifieke lesmethode, is het in alle lessen te integreren.

 • Hoe worden de onderwerpen van de afleveringen bepaald?

Toedeledokie werkt vanuit thema’s. Deze thema’s sluiten aan bij de kerndoelen en de inhoudslijnen van het SLO. De nadruk ligt hierbij op sociaal-emotionele onderwerpen en op onderwerpen uit de leerlijn: ‘De wereld om je heen’. Ook werken we met een schaduwredactie die ons voedt met informatie uit het werkveld. Zo blijven we op de hoogte van wat er speelt en kunnen we daar met onze afleveringen op inspelen. Meer informatie over de educatieve waarde van Toedeledokie lees je hier. 

 • Is er ook een aflevering over X?

Een volledig overzicht van alle thema’s en afleveringen vind je hier!

 • Kan ik zelf een onderwerp aandragen?

Graag zelfs! Toedeledokie doet zijn best om goed aan te sluiten bij de vragen van nu. En wie weet nou beter wat er speelt dan de juffen en meesters zelf? Ideeën, suggesties of voorstellen over afleveringen of thema’s zijn daarom altijd van harte welkom! Zo neem je contact met ons op.

 

Aanvullend lesmateriaal

 • Wat kan ik verwachten van het aanvullend lesmateriaal?

Iedere week komt er, tegelijk met de aflevering, een digitaal spel online. Dit spel sluit aan bij het thema/onderwerp van de aflevering. Het spel verschilt iedere week van (werk)vorm, opdracht of leerdoel. Het spel kan individueel of klassikaal gespeeld worden en geeft de mogelijkheid om (een deel van) het thema verder uit de diepen met de kleuters.

 

Anders

 • Hoe kan ik op de hoogte blijven van Toedeledokie?

Toedeledokie heeft een nieuwsbrief die aan onze trouwe fans wordt gestuurd. Daarin houden we je op de hoogte over alles rondom het programma. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier.