Toedeledokie
Wie zijn wij?

Het Toedeledokie Team

Ook benieuwd hoe het er achter de schermen bij Toedeledokie aan toe gaat? Dat snappen we! Daarom geven we je graag een sneakpeek van achter de schermen, en stellen we het Toedeledokie team aan je voor!

Het team
Bij het maken van een serie als Toedeledokie zijn heel veel mensen betrokken. In totaal werken meer dan twintig mensen aan het programma. Maar wie zijn die mensen? En wat doen ze dan precies? Graag stellen we een aantal van hen kort aan jullie voor. Zo krijgt het programma wat meer gezicht, hopen we. Ons team bestaat voor een deel uit het ‘oude’ Koekeloere team, aangevuld met een aantal enthousiaste nieuwe medewerkers. Samen werken we hard aan Toedeledokie, zodat het straks mag genieten van een grote schare trouwe kijkers en fans die zowel de educatieve als de leuke kant van het programma waarderen.

 

Roel van den Bruele
Producent/Projectleider
Heeft ruim 25 jaar een eigen multimediabedrijf gehad en vooral actief in de B2B communicatie. Heeft in die hoedanigheid voor veel grote Nederlandse bedrijven gewerkt. Een duizendpoot die ook nog eens goed kan organiseren.

 

Jan Heuves
Regisseur/Programmamaker
Oorspronkelijk afkomstig uit het onderwijs, maar inmiddels al tientallen jaren werkzaam als schrijver en regisseur van o.a. Koekeloere, Huisje Boompje Beestje en Teletubbies. Houdt zich bij Toedeledokie bezig met de scripts, de regie en de montage. Als we één trefwoord op Jan zouden moeten plakken dan zou het ‘creatief’ zijn.

Roos Bolink
Productie/Regie-assistentie
Was bij Koekeloere jarenlang steun en toeverlaat voor iedereen op de set. Heeft inmiddels haar eigen restaurant, maar weet toch tijd vrij te maken om met ons mee te doen. Roos is ons zonnetje op de set. Roos is ook verantwoordelijk voor de dressing van het hol van Toedele en Dokie en hun kleding.

 

Ilse Roos van der Veen
Camera
Na een aantal jaren als focuspuller gewerkt te hebben was Ilse toe aan een nieuwe uitdaging. Die heeft ze gevonden bij Toedeledokie. De invloed van Ilse komt sterk tot uitdrukking in haar cameravoering en shotkeuzes.

 

Martijn Schoeber
Camera
Is in het dagelijkse leven actief met belichting. Kon in zijn drukke bestaan toch tijd vrij vinden om als tweede cameraman op de set te zijn. Bovendien weet Martijn dankzij zijn kennis van licht de set soms net iets extra’s te geven.

 

Donald Landesbergen
Geluid
Ook Donald was er al bij bij Koekeloere. Hij is een ‘oude rot’ in het vak die je niets hoeft te vertellen of te vragen omdat hij je altijd voor is. Over het geluid hoeven we ons nooit zorgen te maken; dat klinkt alsof je er zelf bij was.

 

Stef de Reuver
Poppenmaker
Als veelzijdig multi-talent is Stef bij ons betrokken. Als acteur, vormgever of als ontwerper. Creatief en veelzijdig waar we meer als eens een beroep op kunnen doen. Stef speelde vroeger ‘Arie’, maar gaat bij ons door het leven als Buurman Sjakie.

 

Eric-Jan Lens
Poppenspeler
Als vaste speler van Dokie weet Eric-jan vanaf dag één een sterk personage neer te zetten die je meeneemt. Vaste kijkers van het voormalige Koekeloere herkennen zijn stem misschien nog wel. Zijn ervaring met het bespelen van poppen is ongekend, evenals zijn gevoel voor humor. Eric-Jan weet altijd iets extra’s toe te voegen aan de dialogen.

 

Babbe Groenhagen – de Boer
Poppenspeler
Toedele wordt gespeeld door Babbe. Een leuk stel vormen ze samen en toch hebben ze regelmatig kleine conflicten. Babbe weet met Toedele een sprankelend karakter neer te zetten dat – af en toe – een beetje bemoederend overkomt.

 

Thom van Iersel
Productie
Komt niet uit de filmwereld maar uit de Human Recources. Weet zich verrassend goed aan te passen en in te werken. Thom heeft nog veel meer in zijn mars en wil zich in de toekomst gaan ‘bewijzen’.

 

Cheyenne Kuijs
Animatie
Als stagiaire wordt Cheyenne direct voor de leeuwen geworpen en moet ze, met vallen en opstaan, haar weg zien te vinden. Haar schetsen zijn veelbelovend. Zij is o.a. verantwoordelijk voor onze openingsanimatie.

 

Christa Lips
Voice-over
Was vroeger de stem van Flip de Beer en doet al 20 jaar Ash uit Pokemon. Toch blijft Christa voor eeuwig jong klinken. Ze klinkt vertrouwd en is je beste vriend. Bij ons geeft ze logeerknuffel Harrie de Haas een stem.

 

Kathelijne Monnens
Decor
Werkt veel voor theatergroepen zoals Kikker en Terra. Heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring en veel kostuums, poppen en decorontwerpen op haar naam staan. Voor Toedeledokie heeft Kathelijne de ondergrondse grot op ware grootte gemaakt.

 

Bart Pullens
Muzikant
Sinds jaar en dag verbonden aan Cowboy Billie Boem. Met ruim 10 cd’s vol liedjes en 20 jaar theaterervaring heeft Bart een flinke CV opgebouwd. Met een live-optreden en enkele geanimeerde liedjes levert Bart een bijdrage aan Toedeledokie.

 

Vincent Kok
Audio nabewerking
Snel als de wind en meestal onherkenbaar in het eindproduct. Dat komt omdat Vincent zorgt dat alles klinkt zoals het moet zijn: verstaanbaar, in balans en zonder storende elementen. Want oh wee als het niet goed is: dan hoort iedereen het gelijk. Gelukkig komt dat nooit voor.

 

Ferry Dirksen
Administratie
Bescheiden als hij is, altijd op de achtergrond actief, bezig met getallen en cijfertjes. Ferry houdt voor ons de financiën in de gaten en zorgt dat alles tot op twee cijfers achter de komma klopt.

 

Sjors van Helmond
Stagiaire
Heeft weinig ervaring met animaties maken maar beloofd dat goed te maken door zich dubbel zo hard in te zetten. Sjors is een pietje precies en doet wat ‘ie zegt. Ook kunnen we uit zijn portfolio opmaken dat ‘ie getalenteerd is. Veelbelovend dus.