Toedeledokie

Over Toedeledokie

Het idee voor Toedeledokie is ontstaan bij ‘de makers van’. Gebrek aan een goede kinderserie die zich focust op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kleuters was de voornaamste basis voor het ontstaan van Toedeledokie. 

Voorgeschiedenis

Koekeloere is meer dan 25 jaar(!) te zien geweest op basisscholen in Nederland. Hele generaties kinderen zijn hiermee opgevoed. Het programma was mateloos populair op scholen en bij ouders, omdat het voorzag in een behoefte. Daar waar andere programma’s vooral bezig waren met aanbod voor de cognitieve ontwikkeling zoals het aanleren van letters, cijfers, vormen en kleuren, hield Koekeloere zich juist bezig met de sociaal-emotionele ontwikkeling van kleuters. Wij als ‘de makers van’ betreuren het dat het programma in 2012 werd wegbezuinigd. We speelden toen al met de gedachte om er een vervolg aan te geven, maar dat was lastig omdat er indertijd nog echt een landelijke omroep nodig was om een groot publiek te bereiken.

Toedeledokie 

Inmiddels is dat drastisch veranderd. Tegenwoordig kan iedereen een eigen kanaal opzetten en digitale content aanbieden. En, minstens zo belangrijk, mensen zijn gewend aan video-on-demand. We schrikken er niet meer voor terug om te kijken op een tablet, mobiel of een digibord, op een tijdstip dat ons uitkomt. Daarom heeft een deel van het oude team – aangevuld met een aantal nieuwe jonge mensen – de koppen bij elkaar gestoken voor een vervolg. En dat is Toedeledokie geworden. Vanaf 20 januari 2020 gaan we van start en kunnen jullie wekelijks een nieuwe aflevering van Toedeledokie zien op onze portal. 

Waarom wordt Toedeledokie niet gratis aangeboden?

Toedeledokie is een particulier initiatief en werkt niet voor de omroep. Om de serie levensvatbaar te maken moeten we dus ons eigen geld verdienen. Daarom werken we met betaalde abonnementen. Hoe dat zit vertellen we je hier.

Meer weten?

Meer weten over de ontwikkeling van Toedeledokie en nieuws van achter de schermen? Via onze nieuwsbrief houden wij Toedeledokie-fans op de hoogte. Je kunt je op ieder moment inschrijven voor de nieuwsbrief!