Toedeledokie
Hoe kan ik Toedeledokie in de klas bekijken?

Hoe werkt het?

Om Toedeledokie voor alle scholen in Nederland makkelijk bereikbaar te maken is er speciaal voor Toedele en Dokie een aparte videoportal ingericht. Hier verschijnt, naast de jaarlijkse 35 afleveringen van Toedeledokie, ook extra materiaal zoals digitale spelen, liedjes, kleurplaten en meer.

De portal

Je kunt, als je een abonnement hebt, de portal ongelimiteerd bezoeken. De afleveringen van Toedeledokie zijn zo on-demand beschikbaar, zo vaak als je wilt. Zo kun je de afleveringen naadloos integreren in de lessen, zonder je te moeten aanpassen aan een uitzenddag of -tijd. Iedere week is er weer een nieuwe aflevering van Toedeledokie beschikbaar.

Thema indeling

Alle afleveringen zijn, op basis van dit onderwerp, onder te brengen in thema’s. Doordat we al aan het begin van het schooljaar een overzicht geven kun jij als leerkracht al direct zien welke thema’s wij gaan behandelen en hoe je dat een plek kunt geven in jouw didactische plan.

Aanvullend materiaal

Verder wordt er bij elke aflevering een digitaal spel beschikbaar gesteld dat aansluit bij het onderwerp van die aflevering. Het spel is op een Digibord te spelen. Dat kan een individuele opdracht of een klassenopdracht zijn. En die kan variëren van verschillende emoties herkennen (vrolijk, verdrietig of teleurgesteld) tot een spel over eten en drinken. Daarnaast zullen er regelmatig liedjes en kleurplaten te vinden zijn.

De portal op je digibord

Voor het kijken van Toedeledokie is geen aparte app nodig! De portal is gemakkelijk te bereiken via een snelkoppeling. Deze kun je aanmaken via de instellingen van je browser.

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar de ontwikkelingen van de portal en ander nieuws van achter de schermen? Met de nieuwsbrief houden wij Toedeledokie-fans up-to-date over alles omtrent de serie, de portal, en alles daaromheen. Schrijf je nu in!