Toedeledokie

Crew
Elke aflevering wordt door een groep van mensen ‘de crew’ gemaakt. Dat zijn o.a. de producent, scriptschrijver, poppenspelers en medewerkers voor decor, productie, regie, camera, geluid, licht, vormgeving, animaties, editing, locaties, muziek, marketing, onderhoud website, en veel anderen.

Daarnaast is er nog veel te regelen en te organiseren: van financiĆ«n tot figuranten en van locaties tot scholen. Er komt heel wat bij kijken en voor elke taak is een ‘specialist’ nodig.

Decor
We werken niet vanaf een vaste locatie. Wel hebben we een decor laten ontwerpen en maken omdat de thuissituatie van Toedele en Dokie regelmatig terugkomt. Het decor wordt opgebouwd in de studio en we nemen dan, per studiodag, een aantal binnen scenes voor verschillende afleveringen op.

Toedele en Dokie wonen onder de grond in een voormalige Dassenburcht. Deze is helemaal naar hun wens ingericht met eigen spulletjes. Regelmatig begint of eindigt een avontuur van Toedeledokie in de grot waarna ze op pad gaan om een vraag beantwoord te krijgen. Dat zijn dan de locatie opnamen.

Locatie
Zo zijn we voor de eerste serie afleveringen o.a. op bezoek geweest in een verpleegtehuis, weerstation, dierenwinkel, kaasboerderij, tropisch zwemparadijs, kinderboerderij, meerdere basisscholen, bakkerij, etc. Allemaal locaties die herkenbaar zijn en sterk tot de verbeelding spreken.

Specials
Naast de ‘gewone’ afleveringen zijn er soms speciale uitzendingen ‘in het teken van’ zoals bijvoorbeeld die met de Kerstman. We streven ernaar om af en toe een BN’er in het programma te krijgen waardoor we wat extra exposure krijgen en waardoor de bekendheid van het programma snel(ler) zal toenemen. Want hoewel mond op mond reclame vast gaat werken kan het zeker in de beginperiode geen kwaad wat extra’s te doen.