Toedeledokie
Wie is wie?

De karakters

Toedeledokie draait om Toedele de Teckel en Dokie de Das. Ze zijn beste vrienden en helpen elkaar door dik en dun. Maar, ze kunnen ook wel eens minder aardig tegen elkaar zijn. Allebei willen ze graag de snelste, slimste of de beste zijn, en dat levert soms nog wel eens wat onenigheid op! Gelukkig komt het altijd weer goed.

Dokie de Das

Dokie is stoer en denkt vaak dat hij alles kan. Niet alles gaat echter altijd zo goed als hij had gehoopt. Eerst denken en dan doen is niet besteed aan hem en daardoor komt hij nog wel eens in de problemen. Dokie is heel lief, maar kan verleidingen en uitdagingen niet altijd weerstaan. Ook wil hij nog wel eens een leugentje om bestwil gebruiken, maar die komen, helaas voor hem, altijd uit. Daardoor ontdekt hij altijd weer; eerlijkheid duurt het langst.

Toedele de Teckel

Toedele is vrolijk en enthousiast. Ze is gelukkig net iets minder impulsief dan Dokie. Vaak denkt zij wat langer na voordat ze iets doet. Maar, ook Toedele is altijd in voor een leuk spontaan avontuur! Zeker samen met Dokie. Als ze weer eens in de problemen zijn gekomen, is zij vaak degene die met slimme oplossingen komt.

Buurman Sjakie

Sjakie is de buurman van Toedele en Dokie. Hij woont in een groot houten huis midden in het bos. Op Sjakies erf is altijd wat te doen en te ontdekken. Sjakie woont alleen. Hij heeft vroeger veel gereisd en heeft dus ook veel van de wereld gezien. Hij is handig en strooit graag met (tegeltjes)wijsheden. Daarom is Sjakie het aanspreekpunt van Toedele en Dokie. Hij houdt een oogje in het zeil en staat ze bij met raad en daad. Bij hem kunnen ze altijd terecht voor hulp. Sjakie heeft een vriendelijk karakter, zelfs als hij boos wordt.

Harrie de Haas

Harrie de Haas is de logeerknuffel uit Toedeledokie. Elke week gaat Harrie de Haas logeren bij een kindje. Ze gaan dan samen op pad en maken ‘iets’ nieuws mee. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld kerstkransjes bakken met mama, met de boswachter mee het bos in, of voor het eerst naar de tandarts. De filmpjes van Harrie de Haas zijn onderdeel van Toedeledokie en sluiten aan bij de onderwerpen en thema’s van de afleveringen.

Harrie kan ook komen logeren bij de kinderen van jouw klas! Je kunt een Harrie-de Haas-knuffel aanschaffen voor je school of klas. Zo kun je ook zelf avonturen beleven met Harrie de Haas! Hoe leuk is dat!

 

Benieuwd naar het eerste avontuur van Harrie de Haas? Hij logeerde bij Olivia en samen bakten zij de lekkerste pannenkoeken. Kijk maar eens!